pondělí 11. března 2013

Pokusili se nás ZLOMit

ZLOM je ZLínský Orientační Maraton. Letos se konal už potřetí. První dva ročníky byly slunečné a téměř bez sněhu a na to zřejmě vzpomínal stavitel tratí i při plánování letošního. No, co si budeme povídat, bylo to trošku delší, než jsme čekali. Kdybych tušila, že na své 20ti kilometrové trati (vzduchem) budu déle než 6 hodin, asi bych si vzala větší svačinu. Je fakt, že jsem to trochu moc obíhala. Ale myslela jsem si, že když poběžím po cestě, vyhnu se sněhu hlubokému po kolena a blátu po kotníky. Vyhnula. Na cestě bylo sněhu do 20 cm, zato byl rozšlapaný a hrbolatý. Do cíle jsem dorazila za světla a hodinky ukazovaly skoro 32 km. (Muži na nejdelší trati se vrátili po zhruba 8 hodinách)

http://connect.garmin.com/activity/282559787

Zdaleka to ale nebyl jediný hluboký zážitek toho dne.

Po rozmrazení a sprše jsme se přesunuli na doplnění energie (grilované koleno a ionťák, na závěr i zmrzlinový pohár) do restaurace PENZIONU U BÍLÉHO KONĚ  , kde probíhal tématický večer u příležitosti oslav MDŽ. Stylová výzdoba - transparenty typu PROLETÁŘI VŠECH ZEMÍ, SPOJTE SE, krojovaná pionýrka rozdala všem ženám rudé karafiáty, v televizi program ve stylu Eva a Vašek, vystoupení mažoretky na píseň Směr Praha ( pro ty, co nebyli na vojně Přes spáleniště, přes krvavé řeky, pluk za plukem jde neochvějně dál ...)

Tak, kdo jedete příště se mnou?

3 komentáře:

  1. Ovsem ta hospoda!!! To MDZ!! To by prekonalo veskere moje obavy s orientacniho zavodu.. Pokud do priste malicko vic nastuduji mapy, tak bych mel velky zajem..:)!!!
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MDŽ tam prý pořádají každoročně bez ohledu na to, jestli tam zrovna pobíhají šílenci po lese nebo ne. Ale zase bez toho orienťáku by zážitek nebyl tak hluboký :-)

      Vymazat
    2. Zni to fakt dobre.. musim to naplanovat na pristi rok.. Dik za skvely tip. Ovsem ten orientak?:)... Mozna bych mohl jit v duchu skveleho Honzy Havlicka, ktery po "orientacni" zkusenosti prohlasil.. no nic, ale probehl jsem se paradne! :)

      Vymazat