pondělí 3. června 2013

Valašský Hrb

V sobotu ráno jsme vyrazili s kolegou z Raduně (Jirka a Jirka) na náš 1.horský běh vůbec. Já jsem byl přihlášen na hlavní závod (53km) a Jirka č.2 na 30km.
Prostředí horského hotelu Vsácký Cáb bylo velmi příjemné. O trochu méně příjemné bylo počasí (9°C, déšť – nechápu proč chtěl doprovod zůstat doma J) a nastalo dilema ohledně oblečení, jelikož jsme byli připraveni skoro na všechny varianty a tomu odpovídal i počet zavazadel :o)
Po sondování u rozcvičujících se borců (zatím nechápu proč se někdo dlouze rozklusává před 53km závodem-snad jednou pochopím) jsme zvolili vhodnou kombinaci a šlo se na to.

Nejdříve startoval hlavní závod (cca 100 lidí) a ostatní distance s půlhodinovým odstupem.
Většina trasy byla po lesních cestách, kde o vodu a hlavně bahno nebyla vůbec nouze. Že bahno klouže by se asi dalo čekat, ale že to v jedné zatáčce prozkoumám tváří v tvář jsem tedy rozhodně nečekal. No - na oblečení to už stejně ani moc poznat nebylo, jelikož všichni vypadali podobně. Akorát bahno za nehty mě moc nepotěšilo J
Vzdálenost mezi občerstvovačkama byla trochu nelogická (4 – 15 km), ale kdo by řešil takový detail, když zásob si mohl sebou každý nabalit kolik chtěl - akorát se to trochu proneslo.
Poprvé jsem vyzkoušel na doporučení obsluhy prý zaručenou „ňamku“ – meloun se solí. Zajímavá chuť, a dá se to i pozřít – stačí to jen zapít asi 10 kelímky jonťáku J
Cesta ubíhala poměrně rychle, buď jsme se po bahně snažili klouzat nahoru nebo to samo klouzalo dolů, občas se dalo i normálně běžet. Sem tam nějaký fotograf vyžadující úsměv do objektivu, sem tam fandící kolemjdoucí, objevil se i projíždějící žebřiňák s oslavenci v lidových krojích (nevím co slavili, ale nic tekutého nenabídli).
Čekal jsem, že mi po 42 kilometrech dojde (víc jsem nikdy neběžel), ale kupodivu mi docházely síly celou dobu tak nějak konstantně J 
A i když průměrné tempo nebylo nijak závratné, začal jsem ke konci dokonce předbíhat a do cíle vlastně doběhl za „jakés takés“ pohody s úsměvem na tváři za 5:32:21. Tam už na mě čekal vysmátý, čistý a najezený Jirka č.2, který si také svůj 1.horský běh pořádně užil a o to přece jde J
Po nezbytném pivu a klobáse (díky pořadatelé) jsme vyrazili k domovu, jelikož tam děti bez nás prý už nevydrží J
Valašský hrb byl moc fajn závod v pěkném prostředí a skvělou partou ochotných organizátorů a nic na tom nezměnilo ani počasí, takže díky – za rok znovu. 


Výsledky a fotky budou zde:  http://www.valasskyhrb.cz/novinky 

publikuje sice jana, napsal ale Jiřík

10 komentářů:

  1. Úžasné!
    Tak jsi mně naladil, že se těším na ústní podání!
    Gratuluji oběma Jiříkům!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se moc těším na Vaše historky z natáčení :o)
      Snažil jsem se Jiříka č.2 navnadit na náš společný delší výběh, ale brání se - že prý když se na Hrbu "kochal" skoro 4 hoďky, tak by nestíhal naše šílené výklusové tempo :-))
      Jiřík

      Vymazat
  2. No toz jsi ted ten horsky ultras:).. Gratulace.. Vidim to pred sebou uplne nazivo!
    Moc rad jsem ve Stropnici potkal janu a Tinu.. vsem velke gratulace!!!
    Tino, pristi rok ultra? :)??
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, myslím že do ultras mám ještě hodně daleko :o) Spíše jsem se jenom proběhnul po pár kopečcích a jsem z toho naměkko :o) Ale i tak dík! Ať se daří.
      Jiřík

      Vymazat
    2. Poradne si to uzij!!! Zaslouzis si to!!!
      Ona te Jana pristi rok privede.. o tom zadna.. :)
      12:)

      Vymazat
    3. Jasně, že ho vezmu sebou, musí se ale o mě starat stejně pečlivě, jako Tina :-)

      Vymazat
    4. Jejda!
      To by ,myslím, byla troufalost! 106 km, to je i v mých představách taková hrůza, že mně bolí nohy , jen na to pomyslím.
      Zkusím ale Hostýnskou osmu a když to půjde, tak Brněnský masakr.
      Zatím léčím prasklou šlachu na rameni - pracovní úraz při záchraně Amálky, když padala ze srázu.Lehce pobíhat už se s tím trochu dá.

      Vymazat
    5. Jani, díky za pochvalu.

      Vymazat
    6. Tino, nemusíme hned běžet 106, myslím že napoprvé bude stačit i těch 90 :o)
      Jiřík

      Vymazat
    7. Vždyť se na rozcestí můžete rozhodnout :-)

      Vymazat