neděle 8. prosince 2013

Léčba během

Prosinec je už v plném proudu, ale přesto se sluší podat alespoň stručnou reportáž z posledního listopadového víkendu, který se velmi vydařil (ať už ze sportovního či společenského pohledu).
Spolu s Barčou jsme přijali pozvání Jany a její rodiny na "běžecko - regenerační" víkend v Horních Holčovicích. To, že budeme ubytováni v areálu protialkoholní léčebny jsem zjistil až poté, co jsem po pátečním příjezdu porušil provozní řád přijetím takzvaného "welcome drinku" (mimochodem ta domácí slivovice byla výtečná). Také připravená baterie Bernardů dávala tušit, že víkend bude opravdu regenerační. :-)
V sobotu ráno dorazili do dějiště "soustředění" další členové běžeckého kroužku BnB - Jiřík a Tomáš - a vydali jsme se na trochu delší výklus po okolí Holčovic.



Trasa byla pěkně vymyšlená, vedla hlavně terénem směrem na sever do Heřmanovic (doslova "na dohled" Zlatých hor) a zpět opět terénem po zasněžené zelené turistické značce až na silnici do Holčovic, po které jsme absolvovali poslední kilometry našeho 26-ti kilometrového výklusu. Ten by se dal jedním slovem označit jako PESTRÝ či na zážitky BOHATÝ.
Zažili jsme během něj mimo jiné toto:
  • úvodní "kufrovací" orienťáckou pasáž


  • proběhnutí loveckým prostorem (které pro nás naštěstí dopadlo lépe než pro srnčí zvěř)

  • testování potápěčské výstroje u rybníka

  • dobytí severní kóty (s výhledem na Zlaté hory)

  • parádní seběhy v měkkém sněhu
  • závěrečný výšlap do kopce (během kterého snad každý pochopil rozdíl mezi obcí Holčovice a její částí HORNÍ Holčovice)
Nejlepší obrázek si asi uděláte z této fotogalerie, kterou jsem pořídil během trasy.
Výklus se opravdu povedl, slušně jsme si mákli, a tak nastal čas pro "léčebné procedury". Ty jsme zahájili saunou a pokračovali skupinovou terapií, v rámci které jsme zhodnotili letošní běžeckou sezonu, probrali plány na tu příští, zahráli krávy (= karty),


vyšplhali na rozhlednu

a pochopitelně neopomněli konzumaci nejrůznějších dobrot a doplňování tekutin (vesměs těch, které byly v rozporu s provozním řádem). ;-)



Opět to asi nejlépe dokreslí fotogalerie od Báry.
Zkrátka víkend jsme si velmi užili - počasí přálo a tak ještě více vyniklo krásné prostředí Nízkého Jeseníku. Poděkovat proto musím především Janě a její rodině



za pozvání, skvělé zázemí a pohostinnost, ale pochopitelně také všem účastníkům tohoto "léčebného" víkendu za skvělou společnost a nevšední zážitky.
Už se těším na nějakou další společnou akci! :-)


2 komentáře:

  1. Rovněž se připojuji k poděkování Janě a její rodině. Víkend byl naprosto skvělý a nabij mě pozitivní energií na dlouho dopředu.
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
  2. No a o kousek výš - v Heřmanovicích - probíhal nižší level tohoto soustředění. Protože po 21 km byli někteří účastníci tak zmožení a protože jsme nebydleli na protialkoholní léčebně, nebyl nikdo, kdo by mě za Vámi, přátelé, odvezl. V duchu jsem ale byla s Vámi.

    OdpovědětVymazat