úterý 14. ledna 2014

S Orálkem na bedně :o)

píše Jiřík :

V sobotu jsem plánovaně vyrazil do Ostravy-Třebovic na memoriál Dubničky v maratonu. Šlo o jubilejní 10.ročník a pořadatel nám dal (kromě piva a polívky) i pěkné pamětní trička.

Cílem bylo pokoření mého (bídného) osobáku. Původně měl jet i Tom a Zbyněk, ale nakonec mě v tom nechali samotného J Přitom podmínky na osobák byly téměř ideální (až na ten vítr).

Registrace byla poprvé jinde než vždycky a spoustu lidí to zmátlo (včetně mě). Takže následoval přejezd autem na registraci, autem zpátky na start, pak zase autem zpět k šatnám….no prostě trochu logistický chaos :o)  Nakonec ale snad všichni zdárně trefili a po proslovu starosty městské části O.-Třebovice se šlo na to.



Běželo se asfaltových 8 okruhů po lehce zvlněné trati s otočkou u dálnice, takže výhledy nic moc :o)  První 2 okruhy se dalo ještě s někým běžet a trochu i pokecat, ale pak už se mi nepodařilo nikomu přizpůsobit tempo a byla z toho 30km sólo jízda. Díky obrátkám bylo možné sledovat jak to krásně běží těm lepším, hlavně Danovi Orálkovi, který mi nadělil jen 1 kolo :o) 

Půlmaraton probíhám za plánovaných 1:35, ale začíná mi trochu docházet, což je divné. Krizi jsem plánoval až na 30.km :o)  Chybou zřejmě bylo, že jsem poprvé běžel bez ledvinky, ve které mám vždycky gely, anticramp atd. Tentokrát jsem se chtěl spolehnout pouze na jídlo na občerstvovačce. Banány tam sice byly, ale nakrájené na malé kousky a pěkně kluzké. Chytit je v rukavicích nebo zmrzlýma prstama prostě nešlo :o)  Tak jsem jedl jen kousky čokolády a tatranky. Nezasolil jsem a od 35.km se už začínali hlásit první poslíčci křečí. Naštěstí jsem to vždy podchytil včas a hned protáhnul, takže na nejhorší nedošlo.

Nicméně pár minut mě to stálo a v kombinaci s osamoceným bojem s větrem se vlastně divím, že jsem vůbec osobák (byť jen) o 1,5 minuty zlepšil. Na druhou stranu je vidět, že rezervy i potenciál pro další zlepšování tu ještě jsou, tak zase příště :o) 

Nakonec jsem se ale i tak dostal na bednu v kategorii A (asi jen díky malé účasti) a konečně mám fotku s Danem :o) 





4 komentáře:

  1. A dost skromnosti! Jsi z nás, co nás běhat baví, prostě nejrychlejší! Gratuluji ještě jednou!
    A fotku s Danem mají jen 2 z nás :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ovsem.. neskutecny!!! Klobouk dolu!!! Kdybych tedy nejaky mel!! SES dobrej.. Gratulace! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulace k výkonu i k bedně! Jó a foto s Danem, to je ozdoba každého běžeckého deníku :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky všem za slova chvály, ikdyž si je až tak moc nezasloužím. Ale třeba už příště :o)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat