úterý 20. listopadu 2012

Zimní spánek

První varování přišlo po návratu z Gezna. Po dvou dnech ve slunečných Beskydech smogová deka (mimochodem, stejné to bylo i loni). A tak už ve středu jsem místo běhu upadla po návratu z práce do postele s bolením v krku, lehce zvýšenou teplotou a čajem s medem. Tělu se to líbilo, teplota ustoupila. Ovšem, jak dlouho se dokážete válet v posteli, místo toho, aby jste dělali něco smysluplného, jako je např. běh? Navíc, když jste přihlášeni na Liborovu zimní ligu. Takže jsem samozřejmě v sobotu do Chotěbuzi jela. Cestou to vypadalo všelijak, hlavně mlha, nakonec se to ale vybralo a proběhli jsme se v podzimním lese v krásném počasí (podle 17 let staré mapy :-)). Tentokrát to bylo i s kulturou, závodu předcházel výklad z historie, protože jsme startovali z hradiště v Archeoparku. No a že jsme si tak pěkně užili, bavili jsme se cestou zpátky s Honzou o možné účasti druhý den na Lysacupu. To byla zásadní chyba.
Moje tělo to vyhodnotilo jako osobní útok na sebe samé a začalo se bránit. K bolení v krku přidalo rýmu, zčervenalo mi levé oko a jeho okolí taky začalo bolet, nějaká záhadná bolest v levé dolní části břicha a jako pojistka ještě pravé chodidlo bolestivé při došlapu. Nic na co by se umíralo, nic, s čím by se nedalo běhat, ale pochopila jsem. Moje tělo není žádný blbec a tímto mi říká: odpočiň si. A protože mám svoje tělo ráda a chci si ho ještě nějakou dobu nechat, poslechnu a nejmíň měsíc budu jenom tak odpočívat, regenerovat a lehce poklusávat :-)

3 komentáře:

  1. :) to jsi to napsala pekne, telo neni zadnej blbec:)... Tak prijemny odpocinek, ja taky se snazim tak nejak rozumne, aby me to neslozilo..:).
    I kdyz, i kdyz.. zase kdyz na konci tydne scitam km, tak si rikam, kde se to bere? :)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. ..a já si říkala, že to není jenom tak!
    Teď si lámu hlavu nad tím, kam se řadí naše středa. Je to ještě přípustné poklusávání, nebo už něco jiného?
    Odpočívej a mysli pozitivně!
    Tina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Středa je typické poklusávání. Budeš ale mluvit anglicky, to běžíš pomaleji :-)

      Vymazat