úterý 14. května 2013

Maraton na druhý pokus!

Tak už je to tady. V neděli poběžím svůj první maraton. Mám strach a respekt a zoufale se hlídám, abych si nic nezlomila a konečně se mi to povedlo.
V tréninku jsem byla zodpovědná a poslouchala rady své trenérky Jany (ne vždy, trochu odmlouvala) a virtuálního pana Smetany na Behej. com.  (jo, jo, prý podle plánu. Poté, co jsme s ní společně s Jiříkem odběhli 35 km - podle plánu, řekla, že se o týden spletla.) Kilometrů jsem měla možná trochu víc, ale to je lepší, než míň.
Cesta vlakem v pohodě /Regio Jett má docela pěkné toalety/. Pak Expo (Expa jsou nebezpečné, chvilku si nedáte pozor a máte nový batůžek) a dobrodružné hledání penzionu Na Petynce. (naše odloučená rodinná jednotka jela autem, dobrodružství jsme ale zažili taky. Lenka v navigaci nás sice dovedla k penzionu Na Petynce skvěle, posledních 50 m nás ale tvrdohlavě posílala do jednosměrky, samozřejmě do zákazu. Když to neklaplo ani na druhý pokus, vydal se Vašek k penzionu pěšky. Riskněte to, tady se policajti ještě nikdy neobjevili co stojí penzion. Neobjevili :-))
Povedlo se a můžeme s Janou na předepsané maratonské těstoviny a nepředepsané pivko do pizzerie. Mňam, to bylo dobré! (my jsme ještě předtím stihli prochodit ZOO  a zopakovat si ruštinu. Přikládám  /nekvalitní/ fotku, ale znalci porozumí)




Škoda jen, že díky nervozitě ta dobrota mnou projela rychleji, než bych si přála. Spalo se mi dobře, protože jsem nemusela venčit psa.
Ráno jen sbalit a fičet na start. (a zase problém, byla tak netrpělivá, že přišla ráno o 4 minuty dřív. Takže můj mobil zůstal ležet na posteli a musela jsem se pro něj vracet :-))
Nejdříve jsem chtěla zkusit běžet na 4,15, ale nakonec jsem to nechala na Janinu radu přírodě. Prostě se mi běželo fajn, tak jsem běžela a běžela, na občerstvovačkách jedla a pila/ nejlepší byl banán namočený do soli/ a občas na sebe šplíchla trochu vody z houbičky. Po cestě jsem na vracečkách mávala na známé, seznamovala se s novými lidmi (taky jsem se seznamovala, někdy na 7.km jsem si potřásla rukou/zobákem se Sárou, potom si mě našla Karolína, Milanovi jsem řekla, že má být tak půl hodiny přede mnou, tak trošku natáhl krok a zmizel) a prostě si to užívala. (já jsem startovala z koridoru G, 3.45. Ne, že bych měla takové ambice, něco ale do přihlášky napsat musíte. Po startu jsem viděla bílé balónky někde před sebou a nijak rychle se nevzdalovaly. Časem se mi je dokonce podařilo předběhnout. Běžet před nimi bylo lepší, než se držet v těsné blízkosti. 
1. když jsem se neotáčela, mohla jsem si myslet, že jsem jim utekla :-) 
2. kolem vodičů byl chumel běžců a ti ještě zvyšovali i tak dost vysokou teplotu
No a když jsem musela na 28.km navštívit JOHNNYHO, zmizely mi bílé balónky v nedohlednu. Tak jsem si řekla, že stačí, když mě nepředběhnou červené. )
V cíli jsem snad poprvé nezapomněla vypnout stopky a hned na to jsem uviděla Janu. Měla smůlu, že byla nejblíž a schytala hned tu první dávku emocí a pláče. (cha, cha, moje tričko už víc prosolit nešlo) A taky díků za to, že jsem to dala!
Závěrečný pokec s ostatními Báječnými ženami v běhu v šatně (tady jsem ukradla foto, doufám, že se autorka nebude zlobit)



 a v Jedové chýši už byla jen třešnička na dortu.

8 komentářů:

  1. Žádná krize? Žádná maratónská zeď? :o) Tak to je paráda, je vidět že trénink byl opravdu poctivý. Ještě jednou velká gratulace! A teď vzhůru na ultra :o))
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všichni se těší na ultra výjezdní zasedání běžeckého kroužku na Hostýnskou 8 :-)

      Vymazat
  2. Martino, jsi skvělá a čas máš úžasný! Hrozně gratuluji!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc!
      Běželo to samo. Po cestě jsem pokecala s vojákem, který jede do Afgánistánu na misi. Bylo to moc zajímavé, ale být můj, tak ho zlinkuju tak, že ho neodvedou.
      Ale maratonský zážitek miliónový!

      Vymazat
  3. Děvčata, pěkné, stručné, výstižné!! můžu šoupnout odkaz na báječné ženy at vidí, jaké jste šikulky?Karolína

    OdpovědětVymazat
  4. A já jsem úplně zapomněla pochválit trenérku :) Jste báječné obě dvě! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jste zatracene dobry!!! Opozdene pisu gratulace...
    Rada drobnych postrehu me dostava do kolen (jako u nas)... spala jsem dobre, nemusela jsem vencit psa.. Poprve jsem v cili nezapomnela vypnout hodinky!!:)
    Jeeee.. to mam radost!!!:)
    At se dari! Uzijte si to, ten transparent je libovej!! 12:)

    OdpovědětVymazat